Er waren weer allerlei verschillende activiteiten in de afsluitende week. Leerlingen hebben Turkse pizza’s gemaakt, Australische carrotcakes gebakken, gedrumd met potten en pannen, speelgoed gemaakt van frisdrankblikjes, Spaans geleerd, zijn naar de Stadsschouwburg geweest en nog veel meer. Verder had de ISK een expositie van prachtige schilderijen en heeft een groep leerlingen een indrukwekkende theatervoorstelling gegeven.

Hieronder een verslag van een docent.

In het kader van onze projectweek “De wijde wereld”, gaf ik vandaag aan 15 onderbouwers een lesje Spaans.

Na eerst overal in het lokaal post-its gehangen te hebben met hoe alles heette, gingen de leerlingen 5 verschillende activiteiten doen.

“Wie is het?” om te leren hoe je uiterlijke kenmerken kunt vragen. Bingo om de cijfers t/m 20 te ontdekken. Een woordzoeker met daarin de 7 dagen van de week in het Spaans. Duolingo op de computer, een leuke app om een andere taal te leren (zeker een aanrader voor alle talen!). En, zoals op de foto te zien is, Twister om de woorden voor ‘rood’, ’groen’, ‘blauw’, ‘geel’, ‘links’, ‘rechts’, ‘hand’ en ‘voet’ te leren. Leukste moment was eigenlijk toen een leerling in het Nederlands zei: “Linker voet op geel” en dat de andere leerling toen riep: “Nee, ik wil het in het Spaans leren”. Missie geslaagd dus ?

Al met al een mooie afsluiting van een zeer leuke en interessante week!

S. Geerts