Op dinsdag 18 april zijn we met de leerlingen van de ISK van het Badmintonpad naar Amsterdam gegaan voor een bezoekje aan het Tropenmuseum.

Daar alleen al rondlopen, was een feest want wat een mooi museum! De leerlingen gingen in groepjes onder begeleiding op ontdekkingstocht door het museum. Twee groepjes hebben een muzikale reis gemaakt bij de tentoonstelling Rhytm & Roots. De leerlingen hebben ontdekt dat muziek grensoverschrijdend en universeel is; van jazz tot salsa, van hiphop tot rock-‘n-roll.

Twee andere groepjes hebben zich de vraag gesteld waarom mensen hun lichaam aanpassen? De tentoonstelling Body Art gaat over lichaamsversiering in de breedste zin van het woord: van tatoeages tot onderhuidse implantaten.

De overige groepjes ontdekten tijdens de Museumtour hoe mensen wereldwijd bezig zijn met universele thema’s, zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.

De leerlingen hadden eigenlijk nog wel langer willen blijven, maar de bus stond keurig klaar om ons weer veilig naar Haarlem terug te brengen!

Anne van der Moolen