De paardenklas is de allerleukste klas op het Sterren College voor alle leerlingen die van paarden houden in de derde en vierde klas. De paardenklas bestaat uit rijlessen, praktijklessen en theorielessen op de maandagmiddag. Je leert tijdens de paardenklas alles over paarden en specifiek het rijden in het verkeer, zodat jij na het doorlopen van de paardenklas mee kan op ruiterbewijskamp. Een fantastisch paardenkamp in Drenthe dat in het teken staat van het behalen van je ruiterbewijs. Het ruiterbewijs is als het ware het autorijbewijs voor ruiters. Met het behalen van het ruiterbewijs kan jij aantonen dat je voldoende vaardigheden hebt om paard te rijden in de bossen of in het verkeer. Je stapt tenslotte ook niet de auto in zonder autorijbewijs, toch?

De paardrijlessen van de paardenklas vinden plaats op manege Schoteroog in Haarlem. Voor deze rijlessen is enige paardrijdervaring wel wenselijk. Om in de groepsles mee te kunnen rijden verwachten we dat je zelfstandig kan sturen in stap, draf en galop. Zo blijft het veilig voor iedereen en gebeuren er geen ongelukken. Kan je dat nog niet? Geen paniek, dan kun je toch meedoen! Manege Schoteroog kan tegen een vergoeding een spoedcurses van vier privélessen verzorgen zodat je daarna in de paardenklas kan starten. Om deel te nemen aan de paardenklas verwachten wij dat je de volgende benodigdheden in je bezit hebt:
1. Cap met veiligheidskeurmerk
2. Rijlaarzen
3. Paardrijbroek

Er zijn geen kosten verbonden om deel te nemen aan de paardenklas. De rijlessen op Manege Schoteroog, de praktijklessen en de theorielessen worden betaald door het Sterren College. Voor deelname aan de spoedcursus van manege Schoteroog of deelname aan het ruiterbewijskamp wordt wel een ouderbijdrage gevraagd. Om de paardenklas met goed gevolg af te ronden, is het niet noodzakelijk om deel te nemen aan het ruiterbewijskamp, want elke leerling die in de derde en vierde klas van het Sterren College de paardenklas heeft gevolgd, krijgt een plusdocument tijdens de diploma-uitreiking voor het met goed gevolg afronden van de paardenklas.

Mocht u vragen hebben over de paardenklas of interesse hebben om deel te nemen aan de paardenklas dan kunt u contact opnemen met Julia de Jong, docent paardenklas via de mail: j.dejong2@sterrencollegehaarlem.nl

Let op! De paardenklas valt deels tijdens de praktijklessen van groen, mocht je bij de definitieve profielkeuze een ander praktijkvak kiezen dan groen is het niet zeker dat je de paardenklas nog steeds kan blijven volgen.