Leerlingen uit klas 3Bgrn1 en de leerlingen uit klas 4 Groen van het Sterren College zijn al een paar weken druk bezig met het aanleggen van een terras. Ook krijgen ze hulp van Stef uit de bouwklas en Jordy uit 3 Be, dit in samenwerking met Trefpunt ’t Trionk aan de Van Oosten de Bruijnstraat 60 in Haarlem.

Trefpunt ’t Trionk is een plek waar (buurtgenoten) samenkomen. Er wordt gezamenlijk gegeten en men kan aan diverse activiteiten deelnemen. Samen wordt er een programma opgesteld. Het accent ligt op actief blijven. Het Trefpunt wordt begeleid door een activiteitenbegeleidster en door vrijwilligers.

De afdeling Groen van het sterren College is gevraagd om in samenwerking met het Trefpunt een plek te creëren waar buurbewoners lekker buiten kunnen zitten en aan activiteiten kunnen meedoen.

Buiten, onder een afdak, is ruimte om een terras met beplanting aan te leggen. Voor leerlingen van de Groen afdeling is dit een ideale gelegenheid om het “straten” in praktijk te brengen. “Straten” is een belangrijk onderdeel van de lessen van Groen. Dus deze kans wordt daarom met beide handen aangepakt.

Het is best wel een grote klus omdat er veel zand en gras moet worden afgevoerd en de tegels zij 50 bij 50 cm. Dus zwaar werk, maar de leerlingen doen erg goed hun best en hebben er zin in.

Als dank werd er vanuit het Trefpunt ook een lunch aangeboden voor de harde werkers en met warm weer kregen de leerlingen water en ijsjes. Dus er wordt goed voor ze gezorgd.

J. Görtemöller