Mijn naam is Melissa Mettes en ik zit in klas 4KL op het Sterrencollege, ik zit bij groen.

Mijn vader zat de krant te lezen en daar zag hij een advertentie staan dat ze kinderen zochten voor de musical Loes en Marlie. Toen heb ik mij samen met Sterre 4B aangemeld via de mail.

Ik werd uitgenodigd om in een gebouw in Schalkwijk mijn auditie te doen en daar moest je een stukje tekst acteren en een stukje zingen, deze kreeg je een paar dagen van te voren toegestuurd.

De woensdag daarna werd mijn vader gebeld dat ik mee mocht doen in de musical, ik was uitgekozen uit 200 kinderen en 8 kinderen spelen dezelfde rol als ik.

Ik moest daarna twee keer per week oefenen in Schalkwijk samen met de groep kinderen die ook waren uitgekozen (32) en een paar weken later mochten wij al een liedje zingen met Brigitte Kaandorp bij het Schalkwijk aan zee festival.

 

Na het optreden bij het festival zijn we elke zaterdag gaan repeteren in de stadschouwburg in Haarlem.

De groep was verdeeld in tweeën en groep A oefende op woensdag en groep B op zaterdag.

Na de herfstvakantie kregen we het script , wat tussendoor nog heel vaak aangepast is.

Een paar weken later zijn we gaan oefenen met de hoofdcast, leerlingen van de kleinkunstacademie en Brigitte Kaandorp en Raymond de Kuyper.

Mijn gezin (gezin 1) uit de musical heeft ook nog een cd ingezongen in een studio in Marken Binnen. Ik vond het heel spannend, maar achteraf was het heel gezellig en leuk. De cd is te koop na de voorstellingen.

Een paar weken geleden kwam er een filmploeg van Opium naar onze repetitie en die heeft opnames gemaakt en deze zijn uitgezonden op tv, jammer genoeg zie je alleen mijn rug.

8 december was mijn eerste echte optreden, je noemt dit een try-out. De schouwburg zat vol met mensen en ons optreden ging goed. In het begin was ik erg nerveus, maar tijdens het optreden ging het mij steeds makkelijker af. Vorige week zaterdag was er ook een optreden, maar ik hoefde niet de rol te spelen, maar ik mocht wel zingen op het podium met acht anderen.

A.s. zaterdag 19 december is de eerste echte voorstelling, de première. Ik mag dan meteen spelen. Mijn  ouders zijn uitgenodigd en andere ouders en familieleden van de andere spelers.

Daarna wordt de voorstelling tot 3 januari gedaan in de stadschouwburg Haarlem. Bijna alle voorstellingen zijn al uitverkocht. Ik moet zelf nog 4 keer optreden en heb er enorm veel zin in. Mijn keuze voor mijn toekomstige beroep is hierdoor veranderd. Ik had nog nooit aan een musical meegedaan en nu wil ik er graag in verder. Ik ga waarschijnlijk naar de Mediacollege(Filmacteur) of Kleinkunst academie Amsterdam.

Brigitte Kaandorp is heel grappig en ik vind het onwijze eer dat ik ben uitgekozen.

Iedereen moet naar de musical gaan, want het is een hele leuke musical!