Basisarrangement voor het Sterren College

De Onderwijsinspectie heeft na een bezoek aan de school op 8 december jl. een positief oordeel uitgesproken over de Kaderberoepsgerichte leerweg bij het Sterren College. Daarmee heeft de school het basisarrangement voor deze afdeling ontvangen.

In verband met het geïntensiveerde toezicht brengt de Inspectie jaarlijks een bezoek aan het Sterren College. Deze keer is er een onderzoek uitgevoerd bij de Kaderberoepsgerichte leerweg. Onderzocht werd of de school de onderwijskwaliteit op die afdeling weer op voldoende niveau heeft gebracht.

Directeur Wim Huiberts: ‘In algemene zin wordt door de inspectie aangegeven dat er een duidelijke opgaande lijn zichtbaar is en dat de school mooi in ontwikkeling is. Ook was men bijzonder te spreken over de prima sfeer op school en in de les. Er is rust in de organisatie, een duidelijke verbetering in aansturing en er is sprake van een consistente aanpak. We hebben nu ook voor de Kaderberoepsgerichte leerweg het oordeel zwak weggepoetst en hebben het basisarrangement ontvangen. De inspectie was bijzonder onder de indruk van de verbeterde resultaten bij de afdeling. Complimenten voor het team en een bevestiging dat we op de goede weg zijn!’