Op 2e paasdag was het dan weer zover, de tweede Stinzenplantendag waar onze school aan heeft meegewerkt in “Thijsse’s Hof”. Een jaar lang hebben de leerlingen van het Sterren College weer hard gewerkt om samen met het IVN deze dag tot een succes te maken.

De leerlingen van de afdeling groen hadden zich goed voorbereid op de Stinzenplantendag. Ze hebben tijdens de lessen veel geleerd: zaaien, verspenen, stekken, oppotten, folders en prijskaartjes maken en verkopen.
Op de dag zelf hebben de leerlingen een workshop “oppotten en inpakken” gegeven aan kinderen van 5 tot 80 jaar, ouders en grootouders vonden de workshop ook leuk. De catering was dit jaar wederom in handen van de leerlingen. Koffie, thee, limonade en koekjes vonden gretig aftrek.
Het IVN verzorgde rondleidingen door het Hof en een lezing over stinzenplanten. Speciaal dit jaar was er een antiquariaat uit Deventer “Gedrukt en Geknipt voor u” aanwezig met boeken en kaarten over bloemen, planten en natuurlijk de bekende ‘Verkade albums’.

De verkoop van de stinzenplanten ging erg goed, beter dan vorig jaar. Het assortiment was dan ook groter en het weer was prachtig. De bijna 300 mensen die deze dag hebben bezocht waren enthousiast en kochten na afloop de door de leerlingen gekweekte stinzenplanten. Deze dag wordt volgend jaar zeker herhaald en uitgebreid. Het Sterren College is weer op een positieve manier in het nieuws gekomen.

J. Görtemöller.
(meer foto’s op onze Facebook pagina)