Voorlezen heeft de laatste weken volop de aandacht gehad bij de ISK! Dit in het kader van de landelijke Voorleeswedstrijd Read2Me! Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het VO een boost geven. Inmiddels doen er landelijk ruim 165 middelbare scholen aan mee.
Wij hebben de stoute schoenen aangetrokken en ook de ISK Haarlem aangemeld voor de lokale ronde in de bibliotheek van Haarlem. Daarvoor is natuurlijk een vertegenwoordiger nodig vanuit de ISK. Afgelopen dinsdag 22 januari vond daarom de ISK Voorleeswedstrijd plaats. Drie klassen deden mee (IR3A, IR2B en IR2A). In de afgelopen weken is er in de klassen en ook thuis enorm veel geoefend met voorlezen! Oogcontact maken met je publiek, de juiste intonatie gebruiken, emotie in je stem leggen, en ga zo maar door… Een flinke uitdaging! Goed voorlezen is niet zo gemakkelijk en stel je voor dat de Nederlandse taal niet je moedertaal is.
De leerlingen beleefden gelukkig veel plezier aan het oefenen.
Uiteindelijk is Khaled Kalaje uit klas IR3A de winnaar geworden. Hij heeft met het volksverhaal “Leila en de gek” nipt gewonnen van de tegenkandidaten uit klas IR2A en IR2B.

Khaled.. van harte gefeliciteerd en heel veel plezier en succes op woensdag 6 maart!

PS: Volgend jaar gaan we weer een Voorleeswedstrijd organiseren.

Geschreven door: Anne van der Moolen