Economie & ondernemen

Luna (14) is derdejaars leerling aan het Sterren College en volgt het profiel economie & ondernemen.

“Ik hou heel erg van mode, later wil ik een eigen winkel of website voor vrijetijdskleding beginnen. Dit profi el leek me een goede voorbereiding. En dat is het ook. Zo krijgen we boekhouding, niet erg spannend maar wel heel handig als je een eigen zaak wilt beginnen. Het leukste vind ik de buitenopdrachten: dan gaan we naar een winkel om te onderzoeken hoe ze hun producten presenteren.

Ik wil een eigen kledingwinkel.

We hebben op school ook een eigen winkeltje, waar we etenswaren verkopen die ze op de afdeling horeca en bakkerij maken. De sfeer is supergezellig in de klas, ik voel me hier op mijn plek. Ieder jaar ga je met alle leerlingen van jouw jaar een speciale activiteit doen. Vorig jaar gingen we naar Walibi, dit jaar naar de Ardennen en volgend jaar naar Disneyland!”

Docente Majida van der Kuijl: “Het profiel economie & ondernemen heeft een hands-on aanpak, het is echt niet alleen theorie. Zo maken de leerlingen hun eigen ondernemingsplan om een handeltje op te zetten, bijvoorbeeld in zelfgemaakte soep of broodjes. Daarvoor lenen ze geld van school, de winst is voor hen. Ze leren hoe ze een product moeten presenteren en bezoeken ook bedrijven. Laatst hebben we in IKEA het showroomconcept onderzocht.”

VAKKENPAKKET VOOR HET DERDE LEERJAAR

3BL

• biologie,
  • nask 1,
3KL

• biologie,
  • LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding) en het praktijkvak.

Bij economie en ondernemen kiest de leerling naast bovenstaande vakken twee vakken uit nask 1, Duits en biologie.

3GL/beroepsgerichte mavo

• LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding) en het praktijkvak.

Alle leerlingen van het derde leerjaar dienen 2 weken stage te lopen. De data zullen in het jaarrooster worden gepubliceerd.

VAKKENPAKKET VOOR HET VIERDE LEERJAAR

4BL

• LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding) en het praktijkvak.

De leerling heeft naast het bovenstaande het verplichte vak economie gekoppeld aan het praktijkvak.

Waar rooster technisch mogelijk kan een leerling een extra vak volgen. Naast financiële en rooster technische zaken is de mening van een vakdocent over het laten volgen van een extra vak dan zeer belangrijk.

4KL

4GL

• LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding) en het praktijkvak.

De leerling heeft naast bovenstaande het verplichte vak economie gekoppeld aan het praktijkvak en dient hij/zij 1 extra vak te kiezen: biologie, nask 1 of Duits.

4TL

• rekenen,
  • mentoraat en LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding).

De leerling dient twee extra vakken te kiezen uit: nask 1, biologie, economie of Duits.