Groen

Lisa (15) & Romi (15) zijn derdejaars leerlingen aan het Sterren College en volgen het profiel groen.

Lisa: “Ik koos voor het Sterren College vanwege de speciale paardenklas. Ik wil later de paardenwereld in en mensen met een beperking leren paardrijden. We gaan met de paardenklas naar een manege waar je leert rijden en je ruiterbewijs kunt halen.”

Ik voel me helemaal thuis hier. -Lisa
Romi: “Ik wil gymdocent worden, bij het profiel groen ben je lekker actief en veel buiten. De school heeft ook dieren om te verzorgen; cavia’s, chinchilla’s, baardagamen – dat zijn hagedissen –

slangen, muizen, geiten en één gekke kip. Het leukste is het verzorgen van de twee paarden van school, Jaap en Vera. Lisa en ik doen dat samen, we hebben altijd de grootste lol. Zelfs als we mest moeten scheppen!”

De sfeer op school is super gezellig! -Romi

Lisa: “Er zijn veel verschillende richtingen op het Sterren College, daardoor kun je goed uitproberen wat je leuk vindt. Ik voel me helemaal thuis hier.” Romi: “Ik ook, de sfeer op school is super gezellig!”

Docent Johan Görtemöller: “We behandelen alle facetten van groen: dieren en planten, verantwoorde voeding, maar ook agrarische techniek en verwerking van agrarische producten. De leerlingen kweken zelf kruiden en planten, maken een insectenhotel en leren omgaan met kleine machines zoals een bladblazer, bosmaaier en heggenschaar. We organiseren vaak excursies, bijvoorbeeld naar een slachterij, boerderij of bloemenveiling.”

Ik voel me helemaal thuis hier. -Lisa

VAKKENPAKKET VOOR HET DERDE LEERJAAR

3BL

• biologie,
  • nask 1,
  • rekenen,
  • mentoraat,
3KL

• en het praktijkvak.

Gekoppeld aan het praktijkvak is biologie verplicht en dient er gekozen te worden uit nask 1 en Duits.

3GL/beroepsgerichte mavo

• en het praktijkvak.

Alle leerlingen van het derde leerjaar dienen 2 weken stage te lopen. De data zullen in het jaarrooster worden gepubliceerd.

VAKKENPAKKET VOOR HET VIERDE LEERJAAR

4BL

• en het praktijkvak.

De leerling heeft naast het bovenstaande het vak biologie gekoppeld aan het praktijkvak.

Waar rooster technisch mogelijk kan een leerling een extra vak volgen. Naast financiële en rooster technische zaken is de mening van een vakdocent over het laten volgen van een extra vak dan zeer belangrijk.

4KL

4GL

• en het praktijkvak.

De leerling heeft naast het bovenstaande het vak biologie gekoppeld aan het praktijkvak en dient hij/zij een extra vak te kiezen uit nask 1, economie of Duits.

4TL

• rekenen,
  • mentoraat
  • en LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding).

De leerling dient twee extra vakken te kiezen uit nask 1, biologie, economie of Duits.